Instructors
Support is power

För en känslomässigt trygg förlossning

Vad roligt att du kommit till oss! Vi arbetar för att varje kvinna ska få en känslomässigt trygg och stärkande förlossningsupplevelse, genom att ge henne och hennes partner praktiska och effektiva verktyg för att hantera stress och rädsla. Som professionell vårdgivare har du och din arbetsplats en stor möjlighet att driva utvecklingen. Men hur ska du och ni kunna förverkliga det? Varje dag, med varje kvinna, i er hårt belastade arbetsvardag?

Det är exakt vad ni kan lära er tillsammans med oss – tack vare de enkla och mycket effektiva verktyg som vår unika omvårdnadsmodell ger er.

Genom vår utbildning får du och dina kollegor fördjupade kunskaper om känslornas inverkan på födandets processer, och träning i våra enkla, praktiska verktyg. Så att ni på riktigt och trots alla utmaningar som finns, kan skapa och säkerställa emotionell trygghet för den födande och hennes partner.

Vår omvårdnadsmodell SAFE – the Stress and Fear Evaluation Model – används framgångsrikt på allt fler vårdenheter över hela Sverige och utomlands. Modellen kan användas av dig som är yrkesverksam inom förlosningsvård, prenatal vård, mödravård eller en enhet som arbetar med förlossningsrädsla.

Här kan du läsa om SAFE-modellen och komma i kontakt med oss.

Läs mer

Hallo o tack för en bra föreläsning 14/1 i Falun

”Hallo o tack för en bra föreläsning 14/1 i Falun.

Du inspirerar o ger oss kraft att våga!!

Här kommer min d-uppsats, som kan vara bra att läsa för dig då den beskriver vad kvinnor upplever som bäst i sin förlossnig. Man kan säga att du får mer vatten på din kvarn, då min uppsats bekräftar just det du förkunnar, stöd o närvaro. Vi har även funnit nått som kvinnorna svarat o som inte passat in i det kupp-instrument som vi jämfört med. KASAM….wow detta bekräfta några kvinnor då det svarat att just ALLT var bra med förlossningen. Detta innebär att känslan av sammanhanget borde vara högt hos dessa kvinnor. Har även refererat till artikel om detta i uppsatsen i slutet. Vore kul om du kunde läsa o ta med dig nått positivt i ditt arbetsliv från våran uppsats.

Vänlig Hälsning”

Maria Carlsson

”Jag använder verktygen varje dag i mitt arbete”

I mitt dagliga arbete som barnmorska använder jag verktygen nästan hela tiden. I varje möte antingen i telefon eller i det kliniska så tänker jag: Var är kvinnan? Var är partnern? Utifrån det så använder jag verktygen för att få kvinnan trygg. Avslappningen är central då kvinnan upplever det så mycket mindre slitsamt när kroppen kan vila. Efter det kommer ofta andningen. Att ljuda på sin utandning lugnar och tryggar. Ja, som ni förstår fungerar det här bra och mitt arbete flyter enklare ju tryggare kvinnor och partners vi har i min vardag bland födande kvinnor.

Barnmorska

Hej, jag läser till barnmorska på högskolan i Västerås och fick förmånen ett delta på föreläsningen av dig igår…

”Hej, jag läser till barnmorska på högskolan i Västerås och fick förmånen ett delta på föreläsningen av dig igår…”

“Hej, jag läser till barnmorska på högskolan i Västerås och fick förmånen ett delta på föreläsningen av dig igår. I dag var min första dag på förlossningen igen för att starta min 10-v praktik. Fick ta hand om en kvinna som hade oturen att fått föda sitt första barn med sugklocka vilket gjorde henne rädd för att det skulle hända igen. Jag sa till personalen på morgonen när vi fick rapport av nattpersonalen, att det var ju en perfekt patient till mig efter föreläsningen vi hade igår;-))
Jag använde mig av andningen och avspänning på mitt lilla vis men tänk vad bra det gick, blev en vaginal förlossning om än lite långsam progress så gick det vilket jag inte tror hade varit fallet om inte ngt stöttat och stärkt henne genom denna förlossning.

Tack än en gång för en mycket bra och inspirerande föreläsning.
Med vänlig hälsning,”

Anna

Jag har gått er instruktörsutbildning och jobbar mycket med metoden på förlossningen…

”Jag har gått er instruktörsutbildning och jobbar mycket med metoden på förlossningen”

“Jag har gått er instruktörsutbildning och jobbar mycket med metoden på förlossningen. Håller också FUR kurser och andra profylaxkurser där jag använder en del av era FUR innehållet. Tipsar alla gravida kvinnor som jag masserar att läsa er bok för att förbereda sig på bästa sätt. I februari kommer jag få gå en heldagsutbildning med mina kollegor på Kvinnoklonen Ryhov så kommer bli såå spännande att de hur mina kollegor som inte jobbat med fur innan kommer att ändra sitt arbetssätt.”

Petra Weister
Top