Susanna Heli

Kursinstruktör

Susanna Heli

Stockholm

Susanna Heli är doula och sjukgymnast med graviditet och förlossning som specialitet samt skapare av metoden och författare av böckerna ”Föda utan rädsla” och ”Trygg förlossning”. Susanna är VD för Birth By Heart och Föda utan rädsla och utvecklar konstant metoden. Susanna är i dag en mycket omtyckt föreläsare och kurshållare och undervisar tillsammans med våra FUR-barnmorskor på landets barnmorskeutbildningar och fortbildar förlossningspersonal och personal inom mödrahälsovården och Auroraverksamheter.Hon håller i FUR-instruktörsutbildningen och doulautbildningen samt ger profylaxkurser privat och i grupp. Susanna har två egna barn.

Heidi Karikumbu

kursinstruktör

Heidi Karikumpu

Stockholm

Är FUR-instruktör och en erfaren doula som håller profylaxkurser både i grupp och privat. Hon är utbildad yogalärare och gravidyogalärare och är skapare av vår gravid- och förlossningsyoga.  Utöver detta är Heidi även utbildad inom Spinning Babies metoden. Hon brinner för att ge gravida de bästa förutsättningarna för att må bra under sin graviditet och är djupt engagerad i friskvård och den känslomässiga och psykosomatiska delen av födandet. Hon håller i profylaxgrupper både i grupp och privat. Förutom detta arbetar hon med administrationen i företaget.

Christina Lundberg

kursinstruktör

Christina Lundberg

Stockholm

Är barnmorska och kliniskt verksam inom förlossningsvården. Christina har bred kompetens och lång erfarenhet av mödravård och förlossnings- och eftervård, och hon har även arbetat i Göteborg på två av klinikerna där. Christina brinner verkligen för det hon gör och har en unikt bred erfarenhet då hon sedan lång tid arbetar aktivt med födslar och eftervård. Hon håller profylaxkurser både i grupp och privat.

Sara Karlsdotter Huss

kursinstruktör

Sara Karlsdotter Huss

Stockholm

Är barnmorska och kliniskt verksam på BB Södertälje, där hon arbetar både på förlossningen och på eftervården och BB. Sara håller även i de förlossningsförberedande föreläsningarna på Södertälje sjukhus. Det blir många möten med blivande och nyblivna familjer, och många fantastiska möten med födande kvinnor!
”Jag önskar alla kvinnor en positiv och stärkande förlossningsupplevelse, och det känns så inspirerande att ge blivande familjer redskap som jag vet de kommer ha stor nytta av innan och under förlossningen”, säger hon.

Linda Ljung

kursinstruktör

Linda Ljung

Stockholm

Är FUR-instruktör och arbetar även som yogalärare och doula. Hon är utbildad inom hatha, gravid, yin, medicinsk, barn samt restorative yoga.
Utöver detta är Linda även utbildad inom Spinning Babies metoden. Linda har stort engagemang i den känslomässiga delen i graviditet, födande och tiden efter. Med stor empati, lyhördhet och humor stödjer hon kvinnor och blivande föräldrar genom deras resa.
Linda håller profylaxkurser både i grupp och privat.

Andrea Nanda

kursinstruktör

Andrea Nanda

Stockholm

Andrea är specialutbildad inom Föda utan rädsla både som doula och som instruktör. Hon arbetar dessutom som gravidyogalärare och håller kurser i föda utan rädslas förlossningsförberedande yoga. Andrea har stark tilltro till kroppens egna inneboende förmåga och som doula upplever hon värdet i trygghet under förlossning men också styrkan i Föda utan rädslas verktyg. Andrea erbjuder även privata Fur-profylax kurser.
Idag arbetar Andrea inom Föda Utan rädsla som doula, profylaxinstruktör och som gravidyogalärare och är även vår doula administratör.

kursinstruktör

Carolina Jareno

Stockholm

Är FUR-instruktör och doula och har arbetat som barnmorska inom förlossningsvård, eftervård och på barnmorskemottagning och arbetar just nu som verksamhetsledare i projektet Doula&Kulturtolk som ger gratis doulor (stödperson under förlossningen) till kvinnor som inte pratar svenska. Hon har 20 års erfarenhet av meditation och yoga och har även hållit mindfulnesskurser för gravida. Carolina är också utbildad traumabearbetningsterapeut med inriktning på chocktrauma och anknytningstrauma inom Somatic Experiencing. Hon brinner för att hjälpa föräldrar att få en så trygg och stärkande förlossningsupplevelse som möjligt, full av tillit till sig själva och varandra. Carolina erbjuder kurser både i grupp och privat.

kursinstruktör

Mikaela Baggström

Stockholm

Är FUR-instruktör och jobbar även som yogalärare och massageterapeut. Hon jobbar även som fotograf och har specialiserat sig bland annat på gravidfotografering. Boende på landet utanför Stockholm med sin sambo och två barn. Att vara i naturen, meditera, yoga och umgås med familj och vänner är det bästa hon vet. Efter att själv ha haft två väldigt olika, men båda stärkande, förlossningar brinner hon för att fler ska få en positiv förlossningsupplevelse. Med rätt förberedelser och stöd kan kroppen klara av mer än vad man tror! Carolina erbjuder kurser både i grupp och privat. Mikaela erbjuder kurser både privat och i grupp.

Maja Persson

kursinstruktör

Maja Persson

Göteborg

Maja Persson är FUR-instruktör och leg. lärare i pedagogik samt idrott och hälsa. Hon är även utbildare för Friskis&Svettis grundutbildning sedan 2019 och ledare sedan 2006. Maja bor i Göteborg tillsammans med sin sambo och sina två barn, en tioåring och en snart ettåring.
Maja har alltid varit intresserad av kroppen och att den klarar mer än vad vi tror. Att hantera och acceptera det som sker i kroppen vid en födsel är hon övertygad om underlättas av de tydliga verktyg som Föda utan rädsla-metoden ger.
”Jag säger som en barnmorska jag beundrar ’födande är en existentiell upplevelse’ och jag tror på vår förmåga att föda barn. Som instruktör vill jag bidra till att stärka den födandes tillit till sig själv och sin kropp samt ge födande och deras stödpersoner de bästa möjliga förutsättningarna för en stärkande förlossningsupplevelse.”

kursinstruktör

Agnes Granberg

Göteborg

Agnes Granberg är leg. psykolog, KBT-terapeut, specialist i hälsopsykologi samt yoga- och pilateslärare. Träffat många blivande och nyblivna föräldrar både i sina psykologuppdrag och som personlig tränare för gravida och nyförlösta.

Till vardags arbetar hon som psykolog i privat verksamhet med att främja hälsa hos individer, familjer och organisationer.  Föreläser bl.a. om stresshantering, mental träning, mindfulness, kvinnohälsa och relationen mellan kropp och psykologi. Arbetar med individer och par med förlossningsförberedelse, behandling av förlossningsrädsla och bearbetning av negativ förlossningsupplevelse.

kursinstruktör

Petra Weister

Göteborg

Petra är barnmorska och jobbar kliniskt inom förlossningsvården i Jönköping.
Hon håller också förlossningsförberedande kurser sedan flera år tillbaka både privat men även i grupp.
Petra brinner för att stärka blivande föräldrar inför kommande födsel men även att stötta under graviditeten. Hon är också utbildad gravidmassör och gravidyogalärare och har sin egna praktik i centrala Jönköping.
Aniara Lagergren

kursinstruktör

Aniara Lagergren

Malmö

Aniara Lagergren är beteendevetare, doula och profylaxinstruktör. Som dotter till en stark och hängiven barnmorska har engagemanget för födandet och dess omgivande processer alltid funnits med, och när hon själv blev mamma slog intresset rot på riktigt. Som doula och profylaxinstruktör vill hon bidra till att stärka förutsättningarna för, och stödja kvinnors rätt, att föda barn i trygghet; utifrån hennes villkor, behov och önskemål.

Aniara bär på en stark tilltro till den födandes inneboende förmåga och vet att rätt stöd kan utgöra den enskilt viktigaste faktorn för en god, trygg och stärkande förlossningsupplevelse. Hon är vidare övertygad om att du som är partner måste få rätt förutsättningar att känna dig delaktig, trygg och behövd – och att stöd, kunskap och förberedelser kan stärka möjligheterna för allt detta. Aniara håller kurser såväl i grupp som privat, på svenska eller engelska.

Top