We are having a baby
rock solid love

Profylaxkurser

Att föda barn är en av ditt och ert livs största kraftansträngningar, både fysiskt och mentalt

Vem skulle ens drömma om att bestiga ett av världens högsta berg, eller springa ett av världens längsta lopp utan att läsa på, öva och förbereda sig på smartaste sätt?

breathing

Du kan gå vår Profylaxkurs i flera olika former:

heart
Fysiska kurser
Fysiska profylaxkurser i en lokal i Stockholm.
heart
Live Online
Delta från vilken ort eller vilket land du vill på våra ”Profylax Live Online”.
heart
Engelska
Vi har också både fysisk och Live Online kurs på engelska i Stockholm och UK.
heart     Privat kurs
Privat profylaxkurs digitalt eller i ditt hem i Stockholm, Göteborg eller Malmö.
heart   Digital kurs.
En färdiginspelad digital profylaxkurs så du kan gå kursen i din egen takt.
little bean baby

Nyckeln till positiv kontroll

Vi hjälper dig och din partner eller annan stödperson att fokusera rätt – hela vägen. Vi ger en unik praktisk träning under våra profylaxkurser i hur ni tillsammans kan ha rätt fokus hela vägen fram till födseln av ert barn så att ni blir bästa tänkbara team inför förlossningen. Vi övar på våra effektiva verktyg tillsammans och på hur ni enkelt kan plocka fram och använda dem under förlossningen. Målet är att upplevelsen av att föda blir så positiv och stärkande som möjligt.

Teambuildning!

Vi hjälper er att förstå hur ni tillsammans kan hantera värkarna så att ni får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. Vårt mål är att stärka tilliten till kroppens förmåga att föda och stärka din stödperson i sin förmåga att ge stöd. Den praktiska träningen i våra kurser i grupp ger er en unik möjlighet att öva på de effektiva Föda Utan Rädsla Verktygen (andning, asvpänning, rösten och tanken) tillsammans så att ni enklare kan plocka fram och använda dem under förlossningen.

Vi rekommenderar er att gå kursen från vecka 25 ända fram till förlossningen

25

quotes

Jag var en annan Susanna!

22 år gammal, 8 månader gravid och arbetade som regissör. Jag stod på Riddarfjärdens brygga och tänkte: ”Jag ska göra nåt annat än teater. Hjälp mig hitta något där jag kan förverkliga min längtan att bidra, använda min kropp och att vara kreativ.”

En månad senare föds Etienne. Och jag var en av de kvinnorna …

… som gick in i full kamp, mot det som skedde i min kropp. Jag fick panik. Jag som varit så laddad och positiv tänkte ”SHIT, vad är det här? Det gör ju bara ont! Det finns ingen mening!” Min stackars sambo försökte hjälpa, men jag blev bara arg. Mer spänd. Jag var helt livrädd.

Som tur var hade jag en jordmor att ringa. Hon är fast och bestämd i luren: ”Du har två val; kämpa emot eller arbeta med det.” Hon ändrar min andning till ljudlös. Säger att ”Nu behöver du arbete MED smärtan. För den betyder din bebis”. Hon guidar mig att bli tung i värken. Jag säger du är galen, hon säger lita på mig. Du är inte ensam. Du är här. Hon upprepar och ”blinkar med sin fyr”, jag bara följer. Och efter en stund börjar jag släppa.

Jag upplever det som att jag sugs ut ur kaos och in i arbetet. Plötsligt känner jag hur mitt barn och jag möts i kroppen. Min partner får hjälp att ta över som fyr, och i krystningen kommer urljudet. Jag gråter, säger ”ja” och tar emot mitt första barn i min darrande famn.

När han låg där i mina armar, var det som att ett ljus tändes och en insikt ramlade ner i mig. Jag visste att det jag just upplevt hade förändrat mig totalt. Och att jag skulle jobba som barnmorska.

Som nyutbildad undersköterska såg jag kvinna efter kvinna möta samma stress och rädsla, och gå in i samma kamp. Jag såg hur de lämnades. Jag såg vilka trauman som lämnades i deras kroppar. Jag började guida och hjälpa dem att hitta kraften – på samma sätt som jag blivit hjälpt – och det fungerade precis lika magiskt. Varje gång. Jag övade och började se mönster. Men ingenstans i förlossningsvården fanns de kunskaper jag sökte om VARFÖR det fungerar. Hur är känslorna kopplade till födandets process?

Den kunskapen hittade jag istället på sjukgymnastutbildningen. Parallellt med den fortsatte jag att definiera verktygen och började skriva på min bok. När jag sedan satte igång med arbeta tvärvetenskapligt med metoden gick det snabbt. Kvinnorna började prata med varandra. Barnmorskorna undrade vad som egentligen hände i där rummen. De började komma på kurserna, och jag utvecklade den omvårdnadsmodell som i dag används av flertal sjukhus i Sverige, och som nu också sprider sig utomlands genom Birth by Heart – vår egen stolta moderorganisation.

Behovet av en känslomässigt trygg förlossning finns över hela världen. Och överallt där det finns, behöver vår metod finnas. I kvinnornas kroppar och tankar. Allt handlar om att skapa förutsättningar för dem att föda genom den intuitiva förmågan som de alla bär inom sig.

Birth by Hearts vision är ett samhälle som känner full tillit till den förmågan. Alla föräldrar och barn förtjänar att uppleva en trygg och kärleksfull förlossning och gå ut i det fortsatta livet – stärkta i grunden och med mer tillit till varandra och världen.

Om förlossningen var lätt eller svår är inte längre det viktiga: ”Jag klarade det. Vi gjorde det tillsammans.”

 

/Susanna Heli.

Top