Doula

Bli FUR-doula och stärk tilliten

Vill du tillsammans med Föda utan rädsla hjälpa kvinnor och deras partners att återbygga tron till att kroppen kan föda? Då kan du bli en del av Föda utan rädsla och bli FUR-doula och arbeta med vår unika metod och våra framgångsrika verktyg.

Föda utan rädslas doulautbildning består av två block fördelade på två kurshelger. Kursen hålls av doulan, sjukgymnasten och författaren till boken och metoden ”Föda utan rädsla” Susanna Heli tillsammans med en barnmorska och FUR-doula.

Vem som helst med ett genuint intresse för att stötta och stärka födande och deras stödpersoner kan välja att utbilda sig till en doula. Inga förkunskaper krävs.

I block 1 ligger fokus på doulan.
Hur arbetar en doula och hur ser ett doulauppdrag ut? Vad säger forskningen som gjorts om effekter av att ha med en doula som stöd? Vilka fördelar finns det med att föda med doula? Vår barnmorska undervisar båda helgerna om graviditet och förlossning.

Block 2 lägger större fokus på praktisk träning. Vi går igenom tekniker för värkhantering utifrån Föda utan rädsla-metoden. Vi jobbar på golvet och tränar på varandra. Vår barnmorska undervisar båda helgerna om graviditet och förlossning.

Läs mer på ODIS hemsida:

www.doula.nu

Kostnad:
7500 kr inkl. moms för båda helgerna

 

Datum 2024:
Block 1: 24-25 aug 2024
Block 2: 21-22 sep 2024

Top